tisdag 9 december 2008

174. Galleri Cristian Larsen



Adress: Hudiksvallsgatan 8, Stockholm
Uppgift: Ny gallerilokal, ombyggnad/installationer
Beställare: Christian Larsen
Bruttoarea: ca 240 kvm
Medarbetare: Robert Nilsson, Niklas Singstedt, Martin Zetherström
År: 2007

Under 2007 öppnade flera nya gallerier för samtidskonst i Kv. Blästern 4, Hudiksvallsgatan 8. Kontoret ritade fyra nya gallerier i den så kallade “konstborgen”
(se Dagen Nyheter), Ragnar Östbergs byggnad Industricentralen invid Vanadisplan. Galleri Christian Larsen är ett av dessa. Fastighetsägaren överlät en öppen lokal, med uppfräschade golv/väggar/ tak/wc+pentry. Det blev vår uppgift att förse lokalen med nytt elsystem,
ventilation, belysning + inredning. Del av lokalen avskiljdes till en separat enhet där Natalia Goldin Gallery hyr in sig i tre år. I det stora utställningsrummet i byggnadens mitt, utan kontakt med fönsterpartier och dagsljus, blev utmaningen att skapa bra dagsljusersättning. Detta löstes med stora
armaturer med karaktär av ljuslanterniner. Möjligheten att cirkulera mellan lokalens olika rumsdelar tillåter en inblick i galleriets hela verksamhet, samtidigt som besökare bjuds på varierade rumsupplevelser.